ابطال ثبت طرح صنعتی

اشتراک گذاری

کپی!

https://radmanedalat.net/%d8%a7%d8%a8%d8%b7%d8%a7%d9%84-%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d8%b7%d8%b1%d8%ad-%d8%b5%d9%86%d8%b9%d8%aa%db%8c/

ابطال ثبت طرح صنعتی یکی دیگر از دعاوی مالکیت فکری و معنوی می باشد.این دعوا زمانی مطرح می شود که خواهان مدعی باشد طرح صنعتی ثبت شده دارای شرایط و ویژگی های مقرر در قانون را دارا نمی باشد.

قانون ثبت اختراعات ،طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 86 برای اینکه طرح صنعتی قابلیت ثبت داشته باشد شرایطی را معین نموده که در برخی مواقع علی رغم تائید طرح صنعتی از سوی اداره مالکیت صنعتی که منجر به ثبت آن می گردد با اعتراض اشخاصی که میتواند رقبای تجاری طراح باشد با استناد به اینکه طرح صنعتی شرایط مندرج در ماده 21 قانون مذکور را دارا نمی باشد  و احراز این امر توسط مرجع صالح ، رای بر ابطال ثبت طرح صنعتی صادر می گردد.

جهات ابطال ثبت طرح صنعتی

اثبات باطل بودن طرح صنعتی به عهده شخص خواهان می باشد.لذا می بایست به طور کامل و دقیق جهتی را که بر مبنای آن تقاضای ابطال ثبت طرح صنعتی را می نماید ، قید کند.

جهات ابطال طرح صنعتی به شرح ذیل می باشد:

  • فقدان طرح صنعتی قانونی

احراز مطابقت طرح ارائه شده جهت ثبت با طرح صنعتی مقرر در ماده 20 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 86 با مرجع ثبتی است.در صورتی که طرحی ثبت شود و پس از ثبت مشخص شود که ویژگی های مقرر در قانون را دارا نمی باشد (به طور مثال طرح ثبت شده به جای اینکه قابلیت ساخت ظاهر کالا را دارا باشد دارای جنبه فنی باشد) قابلیت طرح دعوای ابطال ثبت طرح صنعتی را خواهد داشت.

  • جدید نبودن طرح صنعتی

یکی دیگر از جهاتی که می توان جهت ابطال ثبت طرح صنعتی به آن استناد نمود ، جدید محسوب نشدن طرح صنعتی است.در صورتی که محرز گردد طرح صنعتی پیش از ثبت برای عموم افشاء شده است و دارای مشخصه جدید بودن نمی باشد ، رای بر ابطال آن صادر می گردد.

  • عدم ثبت طرح صنعتی از سوی مالک یا قائم مقام وی

در برخی موارد امکان دارد شخصی طرحی را طراحی نماید اما شخص دیگری بدون اذن وی اقدام به ثبت آن به نام خود نماید.در صورتی که طراح بتواند این ادعا را اثبات نماید ، طرح صنعتی ابطال می گردد.

ماده 29 قانون ثبت اختراعات ،طرح های صنعتی و علائم تجاری به صراحت به این موضوع اشاره نموده است که طبق آن مقرر گردیده چنانچه کسی که طرح صنعتی به نام وی ثبت شده ، پدید آورنده آن طرح یا قائم مقام قانونی وی نباشد می تواند از دادگاه ابطال ثبت طرح صنعتی را درخواست نماید.

نتیجه ابطال طرح صنعتی ثبت شده

با ابطال ثبت طرح صنعتی ، دیگر حق انحصار استفاده ار آن طرح برای ثبت کننده آن از بین می رود و دیگر نمی تواند از کسی تحت عنوان نقض حقوق طرح صنعتی شکایت کند.

مراجع صالح رسیدگی به دعوای ابطال ثبت طرح صنعتی

رسیدگی به ادعای ابطال ثبت طرح صنعتی مستلزم تقدیم دادخواست حقوقی می باشد. و دادگاه حقوقی ویژه صلاحیت رسیدگی به این ادعا را دارد که در حال حاضر این پرونده ها به شعبه 3 دادگاه بهشتی ارجاع می گردد. در صورتی که شکایت کیفری مبنی بر نقض حقوق ناشی از ثبت طرح صنعتی مطرح شود و مشتکی عنه ادعای ابطال طرح صنعتی را به جهت عدم دارا بودن شرایط قانونی طرح صنعتی را مطرح نماید مرجع کیفری صلاحیت رسیدگی به این موضوع را ندارد و امکان صدور قرار اناطه نیز در این موارد پیش بینی نگردیده است تنها اقدامی که مرجع کیفری می تواند انجام دهد این است که شخص مدعی ابطال را به طرح دعوای حقوقی هدایت نماید.

اجرای رای ابطال طرح صنعتی ثبت شده

طبق ماده 104 آئین نامه مصوب 87 در صورتی که رای بر ابطال طرح صنعتی صادر گردد ، از تاریخ ثبت باطل تلقی می شود. رای نهایی دادگاه به مرجع ثبت ابلاغ می شود و مرجع مذکور آن را ثبت می نماید .هزینه انتشار آگهی مربوط به ابطال ثبت طرح صنعتی در روزنامه رسمی با محکوم له می باشد.محکوم له می تواند این هزینه ها را از محکوم له مطالبه نماید.در آگهی مزبور مشخصات طرح صنعتی و خلاصه ایی از متن رای نهایی دادگاه در این خصوص درج می شود.

امروزه تعدادی زیادی از افراد در زمینه طراحی و تولید محصولات مختلف فعالیت دارند و علی رغم اینکه قوانین بسیاری در حمایت از طرح صنعتی تصویب گردیده اکثر افراد از وجود چنین قوانینی بی اطلاع هستند . و همین امر باعث گردیده از حقوق خویش که مورد حمایت قانونگذار قرار گرفته آگاهی نداشته نباشند و نتوانند در راستای حفظ حقوق خویش اقدام نمایند.

با توجه به اینکه این رشته از حقوق نوظهور می باشد وکلای اندکی در این زمینه تخصص و تجربه دارند به همین جهت بر آن شدیم تا با گردهم آوری وکلای متخصص و اساتید صاحب نام در این حوزه بتوانیم گامی موثر در ارائه خدمات حقوقی تخصصی در زمینه دعاوی مالکیت فکری و معنوی بر داریم. وکلای متخصص ما آمادگی خود جهت ارائه مشاوره حقوقی و وکالت در دعاوی مالکیت فکری و معنوی را از این طریق اعلام می نمایند در صورت تمایل می توانید با موسسه تماس حاصل فرمایید.

وبلاگ آموزشی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی
11 دقیقه

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی یا پلاک ثبتی به عنوان مال محکوم علیه وقتی جایز است که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد یا محکوم علیه به موجب حکم نهایی مرجع قضایی مالک شناخته شده باشد.در موردی که حکم بر مالکیت محکوم علیه صادر شده ولی به مرحله نهایی نرسیده باشد، توقیف مال […]
دعوای ابطال سند مالکیت معارض
12 دقیقه

دعوای ابطال سند مالکیت معارض

دعوای ابطال سند مالکیت معارض وقتی مطرح می شود که در خصوص یک ملک دو سند معارض توسط اداره ثبت صادر شود . در برخی از مواقع ، به دلیل عدم دقت و اشتباهاتی که توسط اداره ثبت در صدور اسناد صورت می‌گیرد، همزمان نسبت به یک ملک (کلاً یا جزئاً) یا حدود یا حقوق […]
خلع ید از ملک مشاعی
6 دقیقه

خلع ید از ملک مشاعی

خلع ید از ملک مشاعی زمانی مطرح می شود که چند شخص مالک یک ملک باشند و اگر یکی از آن‌ها بدون اجازه دیگران، آن ملک را تصرف کند ، سایر مالکین ( شرکا )می‌توانند با طرح دعوی خلع ید ، او را مجبور به تخلیه ملک کنند. منظور از ملک مشاعی ، ملکی است […]
اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه
9 دقیقه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه چاه در وهله اول قابل اعتراض در کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی است و در فرض رد اعتراض در مرجع اعلامی ، به موجب بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری امکان اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی در دیوان […]
کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن
15 دقیقه

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی ، برابر بند 5 ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری مصوب 1389 به اختلافات ناشی از قانون فوق و قانون توزیع عادلانه آب ، در خصوص شکایت اشخاص علیه دولت مبادرت به صدور رای می‌ نماید. و به عنوان مرجع تجدیدنظرخواهی از […]
دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال
15 دقیقه

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال موضوع قرارداد که غالبا در فرض فروش ملک در رهن مطرح می شود. که اشتباها با عنوان دعوای تایید بطلان معامله به جهت در رهن بودن از آن یاد می شود.علی رغم اختلاف نظرات حقوقی سابق، با توجه به رای وحدت رویه شماره 832 مورخ […]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.