اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری

اشتراک گذاری

کپی!

https://radmanedalat.net/%d8%a7%d8%b9%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%b6-%d8%a8%d9%87-%d8%b1%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%85%db%8c%d8%b3%db%8c%d9%88%d9%86-%d8%aa%d8%a8%d8%b5%d8%b1%d9%87-2-%d9%85%d8%a7%d8%af%d9%87-99-%d8%b4%d9%87%d8%b1%d8%af/

اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری بر اساس اصل 173 قانون اساسی و بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری ، منحصرا از حیث رعایت قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها در صلاحیت اولیه دیوان عدالت اداری است. با احراز نقص جهات اعلامی، شعبه دیوان با اعلام ایرادات وارده به رای صادره ، نسبت به نقض رای ، کمیسیون هم عرض موظف به رسیدگی مجدد با رعایت ایرادات اعلامی دیوان عدالت اداری است.

 

  • شرایط اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری ( اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 )
  • مدارک لازم جهت اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری
  • مهلت اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری ( مهلت اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 شهرداری )
  • آیا امکان طرح اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری توسط خریدار دارای سند عادی هم قابل انجام است؟
  • آیا امکان اعتراض ثالث نسبت به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری وجود دارد؟
  • دعوای اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 به طرفیت چه کسانی مطرح می شود؟
  •   دلایل ابطال رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری
  • نحوه رسیدگی به اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری
  • نحوه اعاده دادرسی از رد اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری
    • اعاده دادرسی به موجب ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری
    • اعاده دادرسی به موجب ماده 98 قانون دیوان عدالت اداری

 

شرایط اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری ( اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 ) 

  1. صدور رای توسط کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری
  2. ضمیمه نمودن گواهی ابلاغ رای صادره به مالک یا قائم مقام وی
  3. ثبت دادخواست به طرفیت استانداری مربوطه و کمیسیون تبصره 2 ماده 99 مربوطه در فرجه مقرر قانونی

مدارک لازم جهت اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری 

بر اساس وضعیت هر پرونده دلایل و مستندات لازم جهت طرح اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری متفاوت است ، بر همین اساس مصادیق شایع اسناد ابرازی به دیوان عدالت اداری بیان می گردد.

  1. ارائه رای کمیسیون ماده 99 شهرداری
  2. ارائه گواهی ابلاغ رای
  3. ارائه تصویر صفحات سند مالکیت و اسناد نقل و انتقال به متقاضی
  4. ارائه تصویر صفحات پروانه ساختمان
  5. اخذ تامین دلیل جهت احراز وضعیت محلی املاک مجاور و رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی و ارزش معاملاتی ملک احداثی

مهلت اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری ( مهلت اعتراض به رای کمیسیون ماده 99 شهرداری ) 

به موجب تبصره 2 ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری ، مدت زمان اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری  ، برای اشخاص مقیم ایران 3 ماه و برای اشخاص مقیم خارج از کشور6 ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی مطابق با قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی است.

نکته حائز اهمیت اینکه ، به موجب ذیل تبصره اعلامی ، کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری مکلف است ، در رای خود تصریح نمایند که رای صادره ظرف مدت مزبور در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. که عدم رعایت آن از جهات امکان طرح اعتراض خارج از مهلت مقرر قانونی است.

در مواردی که ابلاغ واقعی نیست و مهلت اعتراض منقضی شده است و ذی نفع ادعای عدم اطلاع از رای دارد ، شعبه دیوان در ابتداء به موضوع ابلاغ رسیدگی می نماید. در صورت پذیرش عذر موجه ، نسبت به قبول دادخواست و ورود در شکایت اقدام می نماید.

آیا امکان طرح اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری توسط خریدار دارای سند عادی هم قابل انجام است؟ 

خیر، با توجه به مواد 22 و 47 و 48 ثبت اسناد و املاک کشور، اثبات مالکیت در خصوص اموال غیرمنقول منوط به ارائه سند مالکیت یا اسناد انتقال رسمی است. درغیر اینصورت مراجع دادگستری و اداری از پذیرش اسناد عادی در جهت احراز مالکیت اشخاص منع شده اند و به آن ترتیب اثر نمی دهند. نتیجتا شعب دیوان عدالت اداری بدون ورود در موضوع نسبت به رد شکایت اقدام خواهند نمود.

آیا امکان اعتراض ثالث نسبت به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری وجود دارد؟  

خیر، با توجه به اینکه کمیسیون تبصره 2 ماده 99 قانون شهرداری مرجع دادرسی شبه قضایی و اداری است ، نتیجتا شکایت شاکی تحت عنوان اعتراض ثالث نسبت به رای کمیسیون ماده 99 در دیوان عدالت اداری مسموع نیست. و خواهان می بایست از همزمان ابتداء و با طرح دعوای مستقل نسبت به  ابطال رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری اقدام نماید.

دعوای اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 به طرفیت چه کسانی مطرح می شود؟

  1. استانداری شهرستان مربوطه
  2. کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری صادرکننده رای

  دلایل ابطال رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری 

  1. عدم رعایت ترکیب اعضای کمیسیون در صدور رای و نصاب لازم
  2. عدم رعایت حداقل و حداکثر قانونی جریمه
  3. مستدل و مستند نبودن رای صادره
  4. صدور رای عليه افرادي غير از مالک رسمی ملک
  5. اختلاف در رعایت اصول سه گانه فنی و مهندسی و شهرسازی
  6. عدم تعيين سال ساخت بنا به منظور تعيين جريمه
  7. عدم ارجاع موضوع به كارشناس رسمي دادگستري جهت تعیین ارزش ملک نسبت به برآورد جریمه
  8. صدور آراي متفاوت در خصوص وضعيت هاي مشابه
  9. صدور رای در مواردی که کمیسیون تبصره 2 ماده 99 فاقد صلاحیت رسیدگی است.

نحوه رسیدگی به اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری 

وفق تبصره 2 ماده 1 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1402/02/10 از تاریخ ابلاغ این مقرره ، اعتراض به آرای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری ها در دیوان عدالت اداری به صورت تک مرحله ای خواهد بود  و دادخواست مطروحه مستقیما به یکی از شعبات تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ارجاع  و رای صادره قطعی است.

رسیدگی در شعب دیوان عدالت اداری به صورت غیرحضوری و بدون تشکیل جلسه دادرسی و براساس دادخواست و تبادل لوایح صورت می گیرد. با احراز تکمیل بودن دادخواست و طرح شکاست در فرجه مقرر قانونی ، یک نسخه از دادخواست به صورت سیستمی را برای استانداری مربوطه ارسال خواهد شد.

استانداری موظف است ، ظرف مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ دادخواست نسبت به ارائه پاسخ کتبی اقدام نماید. با وصول لایحه جوابیه و در وقت نظارت ؛ شعبه تجدیدنظر دیوان  نسبت به صدور رای اقدام خواهد نمود. به موجب بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری ، رسیدگی شعب دیوان ، نسبت به آرای کمیسیون های اداری صرفا از جهت رعایت قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها می باشد. به عبارت دیگر رسیدگی به صورت شکلی است و شعبه دیوان از ورود در ماهیت پرونده و صدور حکم ماهیتی ممنوع است. و با احراز نقض قوانین و مقررات توسط کمیسیون تبصره 2 ماده 99 ، شعبه تجدیدنظر نسبت به نقض رای با اعلام جهت یا جهات نقص اقدام و کمیسیون هم عرض کمیسیون تبصره 2 ماده 99 را موظف به رسیدگی مجدد با رعایت جهات اعلامی می نماید.با اما اگر کمیسیون هم عرض ، پس از رسیدگی قائل به صحت رای سابق باشد و  یا رای صادره بنا به هر جهت مطلوب خواهان نباشد، نامبرده می تواند مجددا نسبت به طرح اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری اقدام نماید.

شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری که غالبا همان شعبه سابق است ، برخلاف رسیدگی شکلی سابق، این بار مجوز ورود در ماهیت پرونده را دارد و می تواند با ارجاع امر به کارشناسی نسبت به صدور حکم ماهوی اقدام می نماید. که این حکم می تواند در تایید رای کمیسیون هم عرض و یا نقض آن باشد. رای صادره قطعی است.

نحوه اعاده دادرسی از رد اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری در دیوان عدالت اداری 

اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری به دو روش صورت می پذیرد.

  • اعاده دادرسی به موجب ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری  

با طرح اعتراض به رای کمیسیون تبصره 2 ماده 99 شهرداری ، چنانچه شعبه تجدیدنظر دیوان نسبت به تایید رای کمیسیون اقدام نماید. تنها روش اعتراض به دیوان ، درخواست اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری است.

در این فرض محکوم علیه می تواند نسبت به ثبت دادخواست از طریق مراجعه حضوری به دبیرخانه اعمال ماده 79 دیوان در تهران یا ارسال دادخواست از طریق نمایندگی های دیوان در مراکز استان و یا ارسال از طریق دفتر خدمات قضایی اقدام نماید ، پرونده بنا به تشخیص ریاست دیوان عدالت اداری به قضات منتحب ایشان ارجاع می شود. که هویت آنها ناشناخته است.

چنانچه قضات منتخب پس از تائید ریاست دیوان ، قائل به خلاف شرع یا قانونی بودن رای صادره باشند ، یک بار پرونده با ذکر دلیل جهت رسیدگی ماهوی به شعبه هم عرض صادرکننده رای قطعی ارسال خواهد شد. شعبه مذکور مکلف است ، خارج از نوبت به پرونده رسیدگی و رأی مقتضی صادر کند. رای صادر شده قطعی است.

روش دیگر اینکه ، درخواست اعمال ماده 79 به ریاست قوه قضاییه تقدیم و نامبرده نسبت به پذیرش درخواست اعاده دادرسی موافقت نماید ، که در این حالت پرونده مجددا به ریاست دیوان عدالت اداری ارجاع خواهد شد و با صدور دستور نامبرده ، پرونده به شعبه هم عرض یا مرجع بالاتر در دیوان عدالت اداری ارجاع خواهد گردید.

چنانچه رأی قطعی از شعبه بدوی دیوان عدالت اداری صادر شده باشد ، در این صورت پرونده برای صدور رأی به شعبه تجدیدنظر ارجاع خواهد شد.

  • اعاده دادرسی به موجب ماده 98 قانون دیوان عدالت اداری 

به موجب ماده 98 قانون دیوان عدالت اداری، این نوع اعتراض صرفا نسبت به احکام قطعی صادره از شعبات دیوان و صرفا با اثبات یکی از جهات ششگانه مصرحه در ماده 98 قابل انجام است.

با ثبت دادخواست ، پرونده به شعبه صادرکننده رای قطعی ارجاع می شود. شعبه ابتدا نسبت به تطابق جهت اعاده دادرسی با یکی از مصادیق ششگانه اقدام می نماید. با پذیرش اولیه ، نسبت به صدور قرار قبول اعاده دادرسی و متعاقبا با ورود در ماهیت موضوع ، نسبت به صدور حکم اقدام می کند.

نکته حائز اهمیت اینکه ، علی رغم پذیرش اولیه اعاده دادرسی ، شعبه کماکان مختار به تایید رای سابق یا نقض آن است.

البته علاوه بر روش مذکور ، امکان اعاده دادرسی نسبت به حکم دیوان از طریق اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری هم امکان پذیر است.

وبلاگ آموزشی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی
11 دقیقه

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی یا پلاک ثبتی به عنوان مال محکوم علیه وقتی جایز است که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد یا محکوم علیه به موجب حکم نهایی مرجع قضایی مالک شناخته شده باشد.در موردی که حکم بر مالکیت محکوم علیه صادر شده ولی به مرحله نهایی نرسیده باشد، توقیف مال […]
دعوای ابطال سند مالکیت معارض
12 دقیقه

دعوای ابطال سند مالکیت معارض

دعوای ابطال سند مالکیت معارض وقتی مطرح می شود که در خصوص یک ملک دو سند معارض توسط اداره ثبت صادر شود . در برخی از مواقع ، به دلیل عدم دقت و اشتباهاتی که توسط اداره ثبت در صدور اسناد صورت می‌گیرد، همزمان نسبت به یک ملک (کلاً یا جزئاً) یا حدود یا حقوق […]
خلع ید از ملک مشاعی
6 دقیقه

خلع ید از ملک مشاعی

خلع ید از ملک مشاعی زمانی مطرح می شود که چند شخص مالک یک ملک باشند و اگر یکی از آن‌ها بدون اجازه دیگران، آن ملک را تصرف کند ، سایر مالکین ( شرکا )می‌توانند با طرح دعوی خلع ید ، او را مجبور به تخلیه ملک کنند. منظور از ملک مشاعی ، ملکی است […]
اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه
9 دقیقه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه چاه در وهله اول قابل اعتراض در کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی است و در فرض رد اعتراض در مرجع اعلامی ، به موجب بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری امکان اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی در دیوان […]
کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن
15 دقیقه

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی ، برابر بند 5 ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری مصوب 1389 به اختلافات ناشی از قانون فوق و قانون توزیع عادلانه آب ، در خصوص شکایت اشخاص علیه دولت مبادرت به صدور رای می‌ نماید. و به عنوان مرجع تجدیدنظرخواهی از […]
دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال
15 دقیقه

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال موضوع قرارداد که غالبا در فرض فروش ملک در رهن مطرح می شود. که اشتباها با عنوان دعوای تایید بطلان معامله به جهت در رهن بودن از آن یاد می شود.علی رغم اختلاف نظرات حقوقی سابق، با توجه به رای وحدت رویه شماره 832 مورخ […]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.