دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه

اشتراک گذاری

کپی!

https://radmanedalat.net/%d8%af%d8%b9%d9%88%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d9%84%d8%b2%d8%a7%d9%85-%d8%a8%d9%87-%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d8%b1%d8%b3%d9%85%db%8c-%d8%aa%d9%82%d8%b3%db%8c%d9%85-%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87/

دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه ، به جهت عدم همکاری برخی از مالکین ملک مشاع جهت ثبت تقسیم نامه رسمی و به منظور دریافت سند رسمی مالکیت افرازی برای هر یک از واحدهای ساختمان مطرح می گردد. که با طرح این دعوا، مالکین ممتنع ملزم به ثبت رسمی تقسیم نامه در دفتر اسناد رسمی می باشند.

به عبارت دیگر تا زمان صدور تقسیم نامه رسمی، هیچ واحدی در مالکیت مستقل و شش دانگ مالکین نبوده و کلیه شرکا در تمام ذرات ملک شریک می باشند. همچنین فروش سهم اشخاص پیش از ثبت تقسیم نامه ممکن نمی باشد. برهمین اساس با تنظیم تقسیم نامه رسمی میان مالکین و امضای هر یک از آنان، واحدهای اختصاصی هر مالک مشخص خواهد شد. این امر بدین معناست،که تا زمانی که تقسیم نامه میان مالکین تنظیم و امضا نگردد، هیچ کدام از مالکین واحد مستقل و یا شش دانگ نخواهند داشت.

 

  • مبنای حقوقی دادخواست الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه| دادخواست تنفیذ تقسیم نامه عادی
  • نحوه طرح دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه
  • طرفین دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه
  • مرجع صالح به رسیدگی به دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه
  • نحوه اجرای رای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه

 

مبنای حقوقی دادخواست الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه| دادخواست تنفیذ تقسیم نامه عادی 

برای تفکیک واحد های ساخته شده ی یک ساختمان و صدور سند مالکیت افرازی برای هر واحدی احداثی ابتدا صورت مجلس تفکیکی و در صورت تعدد مالکین تقسیم نامه تنظیم خواهد شد.

در صورت تعدد مالکین تا زمانی که تقسیم نامه با رضایت و توافق همه مالکین امضا نشود، هیچ یک از مالکین مالکیت رسمی نسبت به واحد مستقلی نخواهند داشت.

با توجه به اینکه به موجب مواد 22 و 46 و 47 و 48 قانون ثبت، تقسیم نامه عادی برای ادارات و مراجع قضایی فاقد اعتبار اولیه است، طرح دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه جهت احراز اصالت آن ضرورت دارد.

برای تنظیم تقسیم نامه مالکین به نسبت قدر السهم خود تعدادی از واحد ها یا بخشی از یک واحد را انتخاب می کنند و این تصمیم در سندی به نام تقسیم نامه ثبت می گردد.

نحوه طرح دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه  

جهت طرح دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه ، می بایست مقدمات تنظیم تقسیم نامه از جمله اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی مهیا باشد، درغیراینصورت می بایست درمتن ستون دادخواست خواسته های الزام به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت ملک نیز درج گرد.

که مصداق شایع این قبیل دعاوی در قراردادهای مشارکت در ساخت است ، که چنانچه واحدهای مشخصی از آپارتمان به سازنده اختصاص داده شود، ابتدا باید سند مشاعی به نام سازنده صادر شود تا وی بتواند برای ثبت رسمی تقسیم نامه اقدام نماید. در غیر این صورت ضروری است سازنده، ابتدا دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی انتقال مالکیت ملک را تقدیم نموده و پس از صدورسند مشاعی به نام وی، جهت ثبت رسمی تقسیم نامه اقدام نماید.

طرفین دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه

خواهان دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه، مالک یا مالکینی است، که پایبند به مفاد تقسیم نامه عادی بوده اند و تقاضای ثبت رسمی آن را دارند و خوانده دعوا نیز مالکینی هستند که از توافقات اولیه عدول و امضای تقسیم نامه رسمی امتناع می نمایند.

مرجع صالح به رسیدگی به دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه 

یه موجب ماده 12 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی دعوای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه می بایست در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک مطرح گردد.

نحوه اجرای رای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه

با قطعیت رای الزام به ثبت رسمی تقسیم نامه ، محکوم له می بایست نسبت به ثبت درخواست صدور اجراییه در دادگاه بدوی اقدام نماید. متعاقبا شعبه دادگاه بدوی با صدور اجراییه  و ابلاغ آن به محکوم علیه ، مدت 10 روزه ای از تاریخ ابلاغ  جهت اجرا اعطا می نماید، با استنکاف محکوم علیه، نماینده دادگاه به نمایندگی از محکوم علیه با حضور در دفتر اسناد رسمی و امضای تقسیم نامه اقدام می نماید.

لازم به توضیح است، چنانچه پایان کار و یا صورتمجلس تفکیکی صادر نشده و محکوم علیه به این خواسته ها هم محکوم شده باشد، می بایست به انجام این احکام نیز ظرف مهلت مندرج در اجراییه اقدام نماید، در غیر اینصورت محکوم له می تواند با توقیف اموال محکوم علیه و ارزیابی و فروش مال توقیف شده ، نسبت به انجام مقدمات اجرای حکم اقدام نماید یا با هزینه خود نسبت به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی عمل نماید و متعاقبا نسبت به ثبت رسمی تقسیم نامه اقدام نماید و با طرح درخواست در همان پرونده اجرایی نسبت به مطالبه هزینه های خود اقدام نماید.

دسته‌ها:

اشتراک گذاری مقاله

وبلاگ آموزشی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی
11 دقیقه

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی یا پلاک ثبتی به عنوان مال محکوم علیه وقتی جایز است که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد یا محکوم علیه به موجب حکم نهایی مرجع قضایی مالک شناخته شده باشد.در موردی که حکم بر مالکیت محکوم علیه صادر شده ولی به مرحله نهایی نرسیده باشد، توقیف مال […]
دعوای ابطال سند مالکیت معارض
12 دقیقه

دعوای ابطال سند مالکیت معارض

دعوای ابطال سند مالکیت معارض وقتی مطرح می شود که در خصوص یک ملک دو سند معارض توسط اداره ثبت صادر شود . در برخی از مواقع ، به دلیل عدم دقت و اشتباهاتی که توسط اداره ثبت در صدور اسناد صورت می‌گیرد، همزمان نسبت به یک ملک (کلاً یا جزئاً) یا حدود یا حقوق […]
خلع ید از ملک مشاعی
6 دقیقه

خلع ید از ملک مشاعی

خلع ید از ملک مشاعی زمانی مطرح می شود که چند شخص مالک یک ملک باشند و اگر یکی از آن‌ها بدون اجازه دیگران، آن ملک را تصرف کند ، سایر مالکین ( شرکا )می‌توانند با طرح دعوی خلع ید ، او را مجبور به تخلیه ملک کنند. منظور از ملک مشاعی ، ملکی است […]
اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه
9 دقیقه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه چاه در وهله اول قابل اعتراض در کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی است و در فرض رد اعتراض در مرجع اعلامی ، به موجب بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری امکان اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی در دیوان […]
کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن
15 دقیقه

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی ، برابر بند 5 ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری مصوب 1389 به اختلافات ناشی از قانون فوق و قانون توزیع عادلانه آب ، در خصوص شکایت اشخاص علیه دولت مبادرت به صدور رای می‌ نماید. و به عنوان مرجع تجدیدنظرخواهی از […]
دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال
15 دقیقه

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال موضوع قرارداد که غالبا در فرض فروش ملک در رهن مطرح می شود. که اشتباها با عنوان دعوای تایید بطلان معامله به جهت در رهن بودن از آن یاد می شود.علی رغم اختلاف نظرات حقوقی سابق، با توجه به رای وحدت رویه شماره 832 مورخ […]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.