رجوع از طلاق

اشتراک گذاری

کپی!

https://radmanedalat.net/%d8%b1%d8%ac%d9%88%d8%b9-%d8%a7%d8%b2-%d8%b7%d9%84%d8%a7%d9%82/

رجوع از طلاق به معنای بازگشت و رجعت در طلاق است  یعنی اینکه مردی که درخواست طلاق داده است و زن خود را طلاق داده است، بدون خواندن صیغه عقد مجدد ، دوباره همسر خود کند. با رجوع، حکم طلاق باطل می‌شود و زن و مرد دوباره همسر هم می‌شوند. رجوع هم با گفتار و هم با رفتار محقق می‌شود . به موجب قوانین و مقررات و البته احکام دین مبین اسلام رجوع  تنها در طلاق رجعی و در زمان عده ، جایز است. در سایر انواع و اقسام طلاق احکام رجوع صادق نیست .

شرایط رجوع از طلاق

  1. ۱قصد رجوع باید بوسیله ای اعم از لفظ یا فعل اعلام شود .
  2. رجوع از طلاق فقط در طلاق رجعی امکان پذیر است .
  3. رجوع تنها در دوران عده ممکن است .

رجوع  از طلاق در اقسام طلاق 

رجوع در طلاق، به موجب اختیار قانونی که به شخص داده شده است امکانپذیر است و باید توسط خود شخصی که حق رجوع دارد، اعمال شود. ولی در صورت وجود موانعی، رجوع امکان پذبر نمی باشد و در نتیجه اثبات و تایید رجوع هم میسر نمی گردد.

طلاق یعنی انحلال عقد دائم که پس از اجرای صیغه طلاق صورت گرفته است و از آن پس رابطه زوجیت بین زن و شوهر حاکم و جاری می‌شود. طلاق به دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم می شود که این تقسیم بندی بر اساس وجود یا عدم وجود قابلیت پشیمانی زنان بعد از طلاق می باشد.

رجوع در طلاق رجعی

در طلاق رجعی شوهر می تواند در مدت عده زن از طلاق رجوع نماید بدون اینکه دوباره صیغه عقد خوانده شود. با رجوع مرد حکم طلاق باطل می شود و مرد می تواند مجدداً با همسر خود زندگی کند، و رجوع بعد از طلاق می تواند با فعل باشد یا با گفتار.

البته این نکته حائز اهمیت است که رجوع بعد از طلاق باید در زمان عده باشد. همچنین در طلاق رجعی جواز رجوع زوج به زوجه در مدت عده، مشروط به رضایت زوجه نیست. شرایط رجوع از طلاق رجعی به این صورت است که مرد می تواند در زمان عده طلاق رجعی، بدون نیاز به ازدواج مجدد به زن رجوع نماید.

رجوع در طلاق خلع

طلاق خلع نوعی طلاق بائن است که به واسطه کراهت زن از مرد با پرداخت مالی به مرد انجام شده و موافقت مرد برای طلاق جلب می شود. مال پرداخت شده می تواند بخشی یا تمام مهریه بوده یا مبلغی بیش از مهریه باشد. رجوع بعد از طلاق خلع تنها در صورتی می تواند اتفاق بیفتد که زن در مدت عده، مطالبه مهریه نماید.

رجوع در طلاق بائن

در صورتی که زن در طلاق بائن، یائسه یا باکره باشد، از آنجایی که عده به وی تعلق نمی گیرد، طلاق و بذل مهریه به دو طرف قطعی شده و نمی توانند از آن رجوع نمایند. اما در صورتی که زن عده داشته باشد، تنها در صورتی که زن از مهریه بذل شده خود رجوع نماید، مرد حق رجوع دارد و طلاق بائن به طلاق رجعی تبدیل می شود.

در طلاق بائن زن و مرد از همدیگر ارثی نخواهند برد و زن باید پس از جاری شدن صیغه طلاق ،خانه مرد را ترک نماید. زن نیز چنانچه از جمله زنانی باشد که عده نداشته باشد، می تواند بلافاصله پس از طلاق ازدواج نماید. در مورد طلاق مبارات و خلع نیز چون وجود کراهت زن از مرد از دلائل طلاق بوده است، وقتی که زن در دوران عده به فدیه رجوع نکند، امکان رجوع مرد به زن نیز وجود نخواهد داشت.

مهلت رجوع از طلاق

در طلاق رجعی: بر اساس قانون مدنی (1151) عده طلاق سه طهر است یعنی زن می بایست سه دفعه عادت ماهیانه شده و از آن پاک شود ولی ممکن است زنی به علت بیماری یا غیره در سنی که باید عادت ماهیانه شود، عادت ماهیانه نبیند. در این صورت باید 3 ماه عده نگه دارد. بنابراین شوهر در طلاق رجعی در مدت عده حق رجوع دارد.

در طلاق خلع: زن در زمان عده ( سه طهر) می تواند به آنچه که به شوهر بذل کرده ( مهریه ) رجوع نماید و آن را پس بگیرد هر چند مرد راضی نباشد. پس از رجوع زن به ما بذل در زمان عده طلاق خلع تبدیل به طلاق رجعی می شود و زوج باید از رجوع زن به مهریه در ایام عده آگاهی یابد.

نحوه ثبت رجوع بعد از طلاق

رجوع بعد از طلاق رجعی: در طلاق رجعی، مدت زمان رجوع تا پایان عده زن می باشد و با رجوع مرد نیاز به ازدواج مجدد نیست ولی ثبت رجوع در دفترخانه ازدواج الزامی می باشد. ولی پس از اتمام زمان عده اگر مرد قصد رجوع دارد باید اقدام به ازدواج مجدد و ثبت آن در دفترخانه رسمی ازدواج نماید. بنابراین در طلاق رجعی مدت زمان رجوع بعد از طلاق رجعی، تا پایان مدت عده زن ( سه ماه ) می باشد. پس از پایان زمان عده اگر مرد قصد رجوع داشته باشد، باید اقدام به ازدواج مجدد نماید. برای ثبت رجوع باید به دفترخانه رسمی که طلاق در آن تنظیم شده است مراجعه نمود و سردفتر، اقدام به ثبت رجوع می نماید.

رجوع بعد از طلاق خلع: در طلاق خلع زن به واسطه کراهتی که از مرد دارد با بذل بخشی از مهریه یا کل آن موافقت مرد را برای طلاق جلب می نماید. رجوع در این طلاق از طرف زن صورت می گیرد که زن باید در مدت عده، مهریه بخشیده شده خود را از مرد مطالبه نماید و برای ثبت رجوع باید به دفترخانه رسمی، که طلاق در آن ثبت گردیده است مراجعه نماید و رجوع به مابذل کند.

طلاق بدون رجوع

  1. طلاقی که قبل از نزدیکی واقع می شود (دختر باکره) چون از نوع طلاق بائن است و عده به وی تعلق نمی گیرد طلاق و بذل مهریه به هر دو طرف (مرد و زن) قطعی شده و نمی توانند رجوع نمایند.
  2. طلاق زن یائسه چون از نوع طلاق بائن است و به وی عده تعلق نمی گیرد طلاق به هر دو طرف (زن و مرد) قطعی شده و نمی توانند رجوع نمایند.

الزام زوج به ثبت رجوع 

به موجب قانون حمایت از خانواده مرد مکلف است در صورت رجوع نسبت به ثبت آن ظرف مهلت قانونی اقدام نماید . در صورتی که مرد تا یک ماه از تاریخ وقوع رجوع ، را ثبت نکند، زن می تواند طرح دعوا نموده و از دادگاه الزام مرد به ثبت رجوع را بخواهد . دادگاه بعد از بررسی موضوع و ادله در صورت احراز واقعه رجوع مرد را علاوه بر الزام به ثبت رجوع ، وی را به پرداخت جزای نقدی از ۸۰ تا ۱۸۰ میلیون ريال یا ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس محکوم نماید.

 

وبلاگ آموزشی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی
11 دقیقه

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی یا پلاک ثبتی به عنوان مال محکوم علیه وقتی جایز است که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد یا محکوم علیه به موجب حکم نهایی مرجع قضایی مالک شناخته شده باشد.در موردی که حکم بر مالکیت محکوم علیه صادر شده ولی به مرحله نهایی نرسیده باشد، توقیف مال […]
دعوای ابطال سند مالکیت معارض
12 دقیقه

دعوای ابطال سند مالکیت معارض

دعوای ابطال سند مالکیت معارض وقتی مطرح می شود که در خصوص یک ملک دو سند معارض توسط اداره ثبت صادر شود . در برخی از مواقع ، به دلیل عدم دقت و اشتباهاتی که توسط اداره ثبت در صدور اسناد صورت می‌گیرد، همزمان نسبت به یک ملک (کلاً یا جزئاً) یا حدود یا حقوق […]
خلع ید از ملک مشاعی
6 دقیقه

خلع ید از ملک مشاعی

خلع ید از ملک مشاعی زمانی مطرح می شود که چند شخص مالک یک ملک باشند و اگر یکی از آن‌ها بدون اجازه دیگران، آن ملک را تصرف کند ، سایر مالکین ( شرکا )می‌توانند با طرح دعوی خلع ید ، او را مجبور به تخلیه ملک کنند. منظور از ملک مشاعی ، ملکی است […]
اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه
9 دقیقه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه چاه در وهله اول قابل اعتراض در کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی است و در فرض رد اعتراض در مرجع اعلامی ، به موجب بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری امکان اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی در دیوان […]
کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن
15 دقیقه

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی ، برابر بند 5 ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری مصوب 1389 به اختلافات ناشی از قانون فوق و قانون توزیع عادلانه آب ، در خصوص شکایت اشخاص علیه دولت مبادرت به صدور رای می‌ نماید. و به عنوان مرجع تجدیدنظرخواهی از […]
دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال
15 دقیقه

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال موضوع قرارداد که غالبا در فرض فروش ملک در رهن مطرح می شود. که اشتباها با عنوان دعوای تایید بطلان معامله به جهت در رهن بودن از آن یاد می شود.علی رغم اختلاف نظرات حقوقی سابق، با توجه به رای وحدت رویه شماره 832 مورخ […]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.