قرارداد مشارکت و همکاری کسب و کار

اشتراک گذاری

کپی!

https://radmanedalat.net/%d9%82%d8%b1%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%85%d8%b4%d8%a7%d8%b1%da%a9%d8%aa-%d9%88-%d9%87%d9%85%da%a9%d8%a7%d8%b1%db%8c-%da%a9%d8%b3%d8%a8-%d9%88-%da%a9%d8%a7%d8%b1/

همکاری و مشارکت در راه اندازی یک کسب و کار موفق قبل از هر چیز نیازمند تنظیم یک قرارداد کامل و جامع می باشد . نحوه تنظیم قرارداد مطابق قواعد کلی حقوق مدنی و نیز مقررات خاص مشارکت مدنی می توان روابط بین طرفین قرارداد را با در نظر داشتن ماده 10 قانون مدنی و یا حتی عقد صلح مشخص نمود . تنظیم قرارداد های مشارکت و همکاری بر مبنای ماده 10 قانون مدنی با توجه به اینکه ماده مزبور ، اشخاص را در انعقاد قرارداد آزاد گذاشته و مقرر می دارد : قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است بسیار رایج است .

معمولا در این نوع از قراردادها آورده طرفین قرارداد مشارکت می تواند سرمایه، تجهیزات، محل انجام عملیات، نیروی کار و یا مجوزهای قانونی باشد. در قراردادی که در زیر به عنوان نمونه آورده ایم ، فردی که یک باغ با قابلیت برگزاری مجالس را دارد  به عنوان سرمایه اولیه برای راه اندازی یک کسب و کار با یک شخص خبره و آگاه به مسائل فنی آن حوزه یعنی برگذاری مجالس  جشن و اداره  تالار عروسی برای راه اندازی این کسب و کار اقدام به انعقاد و تنظیم قرارداد مشارکت مدنی البته بر مبنای ماده 10 قانون مدنی نموده است .

نمونه قرارداد مشارکت و همکاری 

این قرارداد به موجب ماده 10 قانونی مدنی در 10 ماده بین طرفین منعقد گردید و طرفین قرارداد نسبت به مفاد و مندرجات آن ملتزم هستند .

ماده 1- طرفین قرارداد

این قرارداد دو طرف دارد که از این پس طرف اول و طرف دوم نامیده می شوند .
طرف اول :  آقایان …………… فرزند……………. به شماره ملی ………….. صادره از………. به آدرس…….
طرف دوم :  آقایان …………… فرزند……………. به شماره ملی ………….. صادره از………. به آدرس…….

ماده 2- سرمایه طرفین / آورده طرفین
الف: آورده طرف اول عبارت است یک باغ با سازه به مشخصات …    به آدرس ……….. با تجهیزات………که به صورت امانت به طرف دوم قرارداد سپرده شده است.
ب: آورده طرف دوم  عبارت است فعالیت و کار ،  بازاریابی و اداره مجموعه  باغ تالار در حوزه برگزاری مراسم جشن و پذیرایی

تبصره : طرف دوم به موجب عقد خارج لازم متعهد گردید مبلغ ……………….. به صورت بلاعوض در قبال تحویل باغ به طرف اول پرداخت نماید .
ماده 3- موضوع قرارداد
موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت طرفین جهت تجهیز ، راه اندازی و اداره باغ تالار و عقد قرارداد با ثالث در جهت برگزاری مراسم و پذیرایی از مجالس در باغ تالار می باشد.
ماده 4- مکان اجرای قرارداد
مکان  اجرای قرارداد واقع است در استان تهران  ………………………….. است.

ماده 5- مدت قرارداد:
عبارت است از تاریخ ……… تا ………. که در صورت رضایت طرفین قابل تمدید است.
ماده 6- میزان سود طرفین قرارداد
میزان سود طرفین قرارداد از درآمد حاصل از فعالیت باغ تالار بالمناصفه به صورت 50 % طرف اول و 50% طرف دوم می باشد .
طرفین ملتزم شدند یک حساب بانکی مشترک برای واریز درآمدهای باغ تالار افتتاح نمایند . تمام درآمدهای حاصل از از باغ تالار در حساب مذکور واریز خواهد شد .

تسویه و پرداخت سود حاصل از فعالیت به صورت ماهیانه تسویه خواهد شد .
ماده 7- تعهدات طرفین قرارداد
الف – تعهدات طرف اول قرارداد

  1. تحویل و تسلیم باغ به طرف دوم قرارداد جهت تجهیز و فعالیت موضوع قرارداد
  2. کمک و همکاری نسبت به اداره مجموعه باغ تالار

ب) تعهدات طرف دوم قرارداد

  1. پرداخت مبلغ ……………… به صورت بلاعوض به طرف اول قرارداد. نحوه پرداخت مبلغ به به شرح ذیل ………………………. می باشد .
  2. تجهیز باغ تالار به نحوی که آماده برای فعالیت مورد نظر باشد و همچین مورد تایید طرف اول باشد .
  3. طرف دوم قرارداد حق واگذاری موضوع قرارداد را به غیر ندارد . در صورتی که طرف اول موضوع قرارداد را به غیر واگذار کند چه به صورت قراردادی و چه به صورت عملی طرف اول قرارداد حق فسخ قرارداد را خواهد داشت .
  4. طرف دوم قرارداد باید در تمام اقدامات مانند تجهیز و مدیریت و اجاره دادن تالار برای جشن و پذیرایی موافقت طرف اول را جلب نماید . هرگونه اقدام که بدون موافقت طرف اول باشد علاوه بر اینکه مسئولیت حقوقی آن به عهده طرف دوم بوده و تعهدی بر عهده طرف اول نیست و طرف اول میتواند در صورت تکرار این عمل قرارداد را فسخ نماید .
  5. طرف اول متعهد است در پایان  ماه نسبت به تسویه و پرداخت سود حاصل از فعالیت ( اجاره دادن باغ تالار برای مراسم ) اقدام نماید .

ماده 8- ضمانت اجرای قرارداد

  1. در صورت عدم انجام هر یک از تعهدات مندرج در بند ب ماده 7 ( تعهدات طرف دوم ) طرف اول حق فسخ قرارداد را خواهد داشت .
  2. در صورت عدم انجام تعهدات مندرج در ماده 7 از سوی طرف اول ، طرف دوم حق فسخ قرارداد را خواهد داشت .

ماده ۹- سایر شرایط این قرارداد

الف: کلیه تجهیزات تا اتمام قرارداد مشارکت به نحو امانت در اختیار طرف دوم بوده و ایشان متعهد به محافظت از آن می باشند و در پایان مدت قرارداد باید صحیح و سالم آن را مسترد نمایند و از ایشان تحویل گرفته خواهد شد.

ماده 10 . حل اختلاف 

  • در صورت بروز هرگونه اختلافی اعم از تفسیر یا اجرای مفاد قرارداد ، بین طرفین قرارداد حل و فصل اختلافات از طریق داوری انجام خواهد .
  •  آقای / خانم …….. به عنوان داور مرضی الطرفین انتخاب گردید .

نکته : پیشنهاد می شود در قرارداد شرط داوری نیاورید . دقت داشته باشید در صورتی که در قرارداد شرط داوری گنجانده شده باشد طرفین قرارداد در صورت اختلاف حق مراجعه به محاکم و دادگستری را نخواهند داشت . بنابراین در درج شرط داوری بسیار دقت کنید و سعی کنید داور از اشخاص متخصص و حقوقی باشد . در غیر این صورت با مشکلات عدیده ای برخورد خواهید کرد .

وبلاگ آموزشی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی
11 دقیقه

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی

توقیف ملک فاقد سابقه ثبتی یا پلاک ثبتی به عنوان مال محکوم علیه وقتی جایز است که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد یا محکوم علیه به موجب حکم نهایی مرجع قضایی مالک شناخته شده باشد.در موردی که حکم بر مالکیت محکوم علیه صادر شده ولی به مرحله نهایی نرسیده باشد، توقیف مال […]
دعوای ابطال سند مالکیت معارض
12 دقیقه

دعوای ابطال سند مالکیت معارض

دعوای ابطال سند مالکیت معارض وقتی مطرح می شود که در خصوص یک ملک دو سند معارض توسط اداره ثبت صادر شود . در برخی از مواقع ، به دلیل عدم دقت و اشتباهاتی که توسط اداره ثبت در صدور اسناد صورت می‌گیرد، همزمان نسبت به یک ملک (کلاً یا جزئاً) یا حدود یا حقوق […]
خلع ید از ملک مشاعی
6 دقیقه

خلع ید از ملک مشاعی

خلع ید از ملک مشاعی زمانی مطرح می شود که چند شخص مالک یک ملک باشند و اگر یکی از آن‌ها بدون اجازه دیگران، آن ملک را تصرف کند ، سایر مالکین ( شرکا )می‌توانند با طرح دعوی خلع ید ، او را مجبور به تخلیه ملک کنند. منظور از ملک مشاعی ، ملکی است […]
اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه
9 دقیقه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به درخواست صدور پروانه چاه

اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه چاه در وهله اول قابل اعتراض در کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی است و در فرض رد اعتراض در مرجع اعلامی ، به موجب بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری امکان اعتراض به رای کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی در دیوان […]
کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن
15 دقیقه

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی و نحوه اعتراض به رای آن

کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی ، برابر بند 5 ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهره برداری مصوب 1389 به اختلافات ناشی از قانون فوق و قانون توزیع عادلانه آب ، در خصوص شکایت اشخاص علیه دولت مبادرت به صدور رای می‌ نماید. و به عنوان مرجع تجدیدنظرخواهی از […]
دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال
15 دقیقه

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال

دعوای تایید ابطال معامله به دلیل در رهن بودن مال موضوع قرارداد که غالبا در فرض فروش ملک در رهن مطرح می شود. که اشتباها با عنوان دعوای تایید بطلان معامله به جهت در رهن بودن از آن یاد می شود.علی رغم اختلاف نظرات حقوقی سابق، با توجه به رای وحدت رویه شماره 832 مورخ […]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.